Fiori / SAPUI5

Wij zorgen voor een glimlach bij jouw eindgebruikers

SAP Fiori biedt talloze verschillende apps die stuk voor stuk gebaseerd zijn op een prettige User Experience. Naast voorgedefinieerde apps is het ook mogelijk om jouw eigen Fiori app te bouwen of aan te passen. Met bijvoorbeeld jouw eigen huisstijl en eigen voorkeuren. Wij hebben er inmiddels ervaring in opgebouwd. En we helpen je graag verder.

Het verschil tussen SAP Fiori & SAPUI5

In het kort kunnen we zeggen dat Fiori een 'design principle' is. SAPUI5 is een technologie, gebaseerd op HTML5, CSS en Javascript. Die maken het mogelijk om mooie en praktische Fiori applicaties te maken.

Wat is onze werkwijze?

Onze aanpak draait simpelweg om 3 D’s:

  • Discover
  • Design
  • Develop
Discover

In de Discover fase identificeren we samen met jou als klant het probleem dat opgelost moet worden. We stellen het proces centraal en vragen jou en je eindgebruikers alles over wat we moeten weten. Uitgaande van de mogelijkheden stellen we vervolgens samen de werkelijke requirements vast. Gedurende alle stappen passen we de principes van Design Thinking toe. En we nemen je hier in mee.

Design

Tijdens de Design fase ontwikkelen we een interactief prototype. Aan de hand van dit prototype krijg je alvast inzicht in hoe jouw Fiori App er uit zou kunnen gaan zien. Samen toetsen we, d.m.v. dit prototype, nogmaals of we de requirements begrepen hebben. In dit proces van herhaling komen we uiteindelijk samen tot de oplossing die het beste bij jouw organisatie past.

Develop

In de Develop fase gaan we het prototype ombouwen tot een echte SAPUI5 applicatie die voldoet aan de Fiori standaard en richtlijnen. Uitgaande van de SAPUI5 applicatie die is ontwikkeld, wordt een keuze gemaakt met welke tool we het product het beste kunnen ontwikkelen. Of dit nu de SAP WebIde, Eclipse of VisualStudio Code is; het hangt hoe dan ook samen met de keuze of de SAPUI5 applicatie in het 'ABAP repository' domein hangt of het 'HANA domein'. In het laatste geval spreken we van een 'native' app die op een HANA database op een XSA server draait in plaats van een SAP systeem zoals we dat doorgaans kennen.

The launch: daar gaan we!

En als jouw Fiori app eenmaal staat? Dan mag je daar trots op zijn! En dan zorgen wij ervoor dat jouw gebruikersorganisatie er goed mee om kan gaan. Zodat iedereen blij wordt. Dat noemen we optimaal rendement. Daar gaan we voor.

Wil jij weten hoe wij werken?