SAP Security / SAP Autorisaties

Wij zorgen voor zekerheid en veiligheid

Security & Autorisaties vormen een kritisch onderdeel in en voor de bedrijfsoplossingen in SAP. Het bestaat uit verschillende applicaties, maar maakt ook integraal onderdeel uit van de bedrijfsprocessen in SAP. En dat maakt het vaak lastig.

Oplossingen

Er zijn nogal wat oplossingen: SAP Identity Management (IDM), SAP Governance Risk & Compliance (SAP GRC), SAP Cloud Platform Identity Authentication Service, SAP Single Sign-On (SSO) en Central User Administration (CUA). Security zit daarnaast ook ingebakken in SAP zelf: in rollen- en profielenconcepten en in de technische Netweaver onderdelen. Daarbij is het ook gelinkt aan authenticatie die niet los is te zien van de totaaloplossing.

Kortom: één van de onderdelen van een SAP ERP omgeving waar veel complexiteit in heerst en evenveel aandacht naar uit moet gaan. Met onze kennis en ervaring helpen we je hier dan ook graag bij.

Wat is onze werkwijze?

We werken pragmatisch en probleemgericht. SAP Security is zo kritisch, dat veel bedrijven de nodige maatregelen zelf al hebben genomen. Maar door de constant toenemende noodzaak tot verbetering op het gebied van beveiliging, is het noodzakelijk continu alert te zijn. Opschalen dus! En daar helpen we onze klanten bij:

  • We zorgen voor verbetering van autorisatieconcepten in bedrijfsprocessen
  • We adviseren en helpen in het ontsluiten van gebruikers via authenticatie
  • We focussen ons op conflicten in de functiescheidingen (Segregation of Duties)
  • We zorgen voor de realisatie van SSO, SAP router, SAP basis security & KERNEL updates
  • We betrekken de interne auditor bij alles wat we doen

We zijn ons ervan bewust dat security & autorisaties onderdeel uitmaken van een groter geheel. Daarom werken we altijd aan een structurele oplossing die is afgestemd op architectuur. Hierbij houden we van heldere communicatie naar alle betrokkenen en zorgen we voor documentatie en overdracht naar jouw beheerders.

Samen maken we jouw gebruikersomgeving veilig.

Wil jij weten hoe wij werken?