Partners in Technology beloont beste IoT oplossing in Raspberry challenge

(Persbericht)

Het zijn Kees Bond en Arno ter Horst. Zij ontvingen uit handen van jurylid Svenja de Vos (Leaseweb) de prijs - een reis naar New York - voor hun intelligente oplossing die vervoersbedrijven helpt beter grip te krijgen op de distributie van bederfelijke waar.

De Raspberry challenge is in het leven geroepen door Partners in Technology en heeft als doel teams vanuit de organisatie uit te dagen om nieuwe IoT-oplossingen te bedenken aan de hand van een Raspberry Pi 3 model B+ en een mogelijke integratie met SAP-technologie. De challenge komt voort uit de nieuwe koers die PiT heeft ingeslagen om zich te positioneren en die onder andere gamification inzet om innovatieve oplossingen voor klanten te bouwen. In dat kader wil de SAP-specialist uit Duiven haar technische experts uitdagen om na te denken over de inzet van nieuwe technologie, zoals IoT, maar ook Machine Learning en AI, om specifieke business cases op te lossen.

De deelnemende teams, zes in totaal, kregen een kwartaal de tijd om een concept te bedenken en dit te presenteren in de vorm van een kort filmpje aan de jury, bestaande uit Svenja de Vos, CTO van Leaseweb en Bart Hogendoorn, voormalig topman bij Famed, HP en SAP. Zij besloten unaniem om het team van Kees Bond en Arno ter Horst te belonen voor hun inventieve aanpak van een reeele uitdaging die vervoerders van bederfelijke waar hebben, namelijk het bewaken van de kwaliteit van hun goederen. Ze bouwden een zeer goed functionerende IoT oplossing op basis van CDS Views, OData Services en SAPUI5.

Dsc02501 2

De prijswinnaars zijn blij verrast met het winnen van de reis naar New York. Arno ter Horst: “We zijn superblij met de prijs. Dat was op voorhand niet bekend gemaakt en toch zijn we er vol in gedoken. Innovatie is gaaf en zeker wanneer je het op deze manier kan doen. De reis naar New York is de kers op de taart!”

Svenja de Vos, CTO van Leaseweb, juicht het initiatief van PiT toe als instrument om medewerkers te inspireren. Ze zegt over de winnende inzending van de Raspberry Challenge: “Ik ben onder de indruk van de creativiteit van dit team, dat zich flexibel opstelde en op zoek ging naar oplossingen om de obstakels die ze tegenkwamen te omzeilen. Ze hebben er zichtbaar veel tijd ingestoken.”

Bart Hogendoorn voegt toe: “De challenge is een prachtige manier om de ontwikkeling, creativiteit en betrokkenheid van je medewerkers te verhogen. En bovendien heb ik de indruk dat ze er veel plezier mee hebben gehad. Verrassend om te zien waar de teams mee kwamen. Indrukwekkend!”